Бердянськ може стати учасником проєкту МОМ з будівництва житла для вимушено переселених та постійно проживаючих в громаді

По матеріалам пресс-службы исполкома
13.05.2021 · 16:12 · переглядів - 2270

12 травня Бердянськ із ознайомчим візитом відвідали координатор житлових програм в Міжнародній організації з міграції, Представництва МОМ в Україні Конрад Клос, менеджери проєкту з юридичних та фінансових питань Олена Луканюк та Юлія Сибірянська та представник житлового проєкта у Краматорську Віктор Автономов.

Бердянськ може стати учасником проєкту МОМ з будівництва житла для вимушено переселених та постійно проживаючих в громаді

Із гостями зустрілися заступники міського голови Олена Божкова та Юрій Муха, начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Інна Комарова та начальник управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду Антон Федюкович.

Представники МОМ розповіли, що в Україні Міжнародною організацією з міграції завдяки фінансуванню від Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW у тісній співпраці з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій України впроваджується проєкт доступного житла для вимушено переселених та постійно проживаючих в громаді. Для реалізації проєкту були обрані міста Краматорськ та Сєвєродонецьк через наявну велику кількість ВПО. У цьому році впровадження проєкту заплановано розширити і на Запорізьку область. Із семи міст будуть обрані лише два.

встреча

Як розповіли гості, у рамках реалізації проєкту буде побудовано або відреконструйовано 250 квартир. 80% з них для ВПО, а 20% — для місцевих мешканців. Нові помешкання надаватимуться за помірну орендну плату. Бенефіціари також сплачуватимуть за комунальні послуги.

“Це міжнародний проєкт за європейські гроші. Тому при будівництві житла ми звертаємо увагу на доступність для маломобільних груп населення, а також повинні бути враховані європейські рекомендації з енергоефективності та охорони навколишнього середовища. Вважаю, що це прекрасна можливість для громад оновити житловий фонд і допомогти людям, які потребують житла” - зазначив Конрад Клос.

За словами менеджера проєкту з юридичних питань Олени Луканюк, все, що буде побудовано або реконструйовано, залишиться в комунальній власності. Від міста необхідно лише виділення земельної ділянки та підведення до неї комунікацій.

встреча

Після такого ознайомчого візиту спеціалісти проєкту направлять до виконавчого комітету перелік тої інформації та документації, яку їм необхідно зібрати, та на основі якої будуть відбиратися міста.

Заступники міського голови Олена Божкова та Юрій Муха запевнили Представників МОМ, що Бердянськ зацікавлений у цьому проєкті та докладе максимум зусиль, щоб бути серед обраних міст-учасників.

Довідково:

Міжнародна організація з міграції (МОМ) працює в Україні з 1996 року, а з 2014 року вона розширила масштаби надання допомоги. МОМ підтримала понад 514 000 вразливих переселенців і людей, які зазнали наслідків конфлікту, у 24 областях України, надавши їм гуманітарну допомогу, гранти на розвиток власної справи, а також створивши можливості для розвитку громад та соціального згуртування.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок