Бердянськ не звільнили, Баранов помер, Пономарьова судять, паспортизація. Яким ми запам’ятаємо 2023-ій рік?

Бердянськ 24
31.12.2023 · 11:17 · переглядів - 2142

Бажаємо всім справжнім бердянцям достойно виглядати у 2024-му і нарешті зустрітися десь в районі Приморської площі. 


Олександра Пономарьова судять за державну зраду

Олександр Пономарьов на суді

На фото Олександ Пономарьов в залі суду

 

Член проросійської опзж і найвпливовіша людина Бердянська вже після початку широкомасштабної війни заїхав до міста. Його таємнича місія одразу ж викликала підозри щодо співпраці з окупантами.

Але на початку 2023-го він несподівано повернувся до підконтрольної частини України, а в медіа-просторі почали з’являтися матеріали з явними ознаками «джинси». Ніби підприємства у Пономарьова віджали росіяни, а сам нардеп завзято працював на Україну.

Але в липні в Києві депутата затримали співробітники СБУ. Схоже, за їх інформацією, український вибір Пономарьова взагалі не простежується. З літа нардеп під вартою. Суди тривають. Є висока вірогідність, що в закритих приміщеннях депутат залишиться на двозначний термін.

 

ATACMS в Бердянську

Стоп кадр з відео знятого військовими рф на Бердянському аеродромі під час прильоту ATACMS

Стоп-кадр з відео, знятого військовими рф на Бердянському аеродромі під час прильоту ATACMS

 

Вперше ракети ATACMS Збройні сили України випробували на аеродромі саме нашого міста і одразу страйк!

Оцінки операції різні. Але найбільш реальний результат, що базується на даних супутникових знімків: дев’ять ворожих гелікоптерів, техніка, склад боєприпасів і кілька десятків окупантів. Ті, хто вижив, забезпечили відмінний медійний супровід з місця прильоту.

Вже з наступного дня і по сьогодні активність ворожої авіації над Бердянськом зменшилася в рази.

 

Тігран Оганесян і Микита Ханганов

Тігран та Микита

На фото Тігран зліва, Микита справа

 

Ці бердянські підлітки стали одними із символів України. Потвори зі сходу просто зрізали дві долі надзвичайно достойних хлопців, які тільки почали жити.

Над Тіграном і Микитою росіяни знущалися при житті, цинічно розстріляли, а тепер вже півроку не дають захоронити.

Додаткової драми історії додає те, що до затримання хлопців причетний наставник Тіграна і Микити по клубу «Юний друг прикордонника» Олег Дряньов, який пішов на співпрацю із окупантами.

 

Примусова паспортизація

Фото біля паспортного столу зроблене в Бердянську в кінці жовтня 2023 року

Фото біля паспортного столу, зроблене в Бердянську в кінці жовтня 2023 року

 

За великим рахунком росіяни цілий рік активно доводили бердянцям, що паспорт рф – це безпрецедентно жалюгідний документ. І важко знайти аналог, навіть, в країнах Африки. Всі держави світу дуже обережно поводяться із власним статусом громадянина, із документом, котрий це підтверджує. В деяких країнах іноземцям паспорт отримати просто нереально.

Російське посвідчення не варте нічого. Його роздають направо й наліво. Маргінальним бійцям, корисним фрікам, старим непотрібним акторам. І не просто роздають, а ще й намагаються всіма способами всунути тим, хто шарахається від російського громадянства.

Бердянці в курсі. Їх змушували, залякували, купляли, позбавляли медичної допомоги… Тільки візьміть це в руки.

Туалетний папір і то корисніший, бо в нього є ціна. За російський паспорт вам ще й доплатять.

 

Приліт по «Дюні». Ліквідація російського генерала Цокова

Момент попадання по Дюні в Бердянську

Момент влучання по "Дюні" в Бердянську 11 липня 2023 року

 

11 липня українські Сили оборони провели просто енциклопедичну операцію. Вони поцілили прямо в готель на Верховій, де на березі моря діяв напівоголений штаб 58-ої армії рф.

З першої спроби наші повітряні сили запустили «Шторм Шедоу» в «Дюну» і викосили значну частину керівництва штабу. А за годину, коли окупанти почали розбирати завали, поцілили в ту ж точку повторно, подвоївши кількість «похорошевших» росіян.

Найжирніша вдала ціль – міжнародний злочинець, він же генерал російської Армії, Олег Цоков. Брав участь в чеченських війнах, інтервенції в Сирію та Україну. Завершив свій ганебний шлях в плавках на бердянських пляжах.

 

Підрив Каховки. Водна біда Бердянська

погана вода в кранах Бердянців

Погана вода в кранах Бердянців часте явище. Знімок вересня 2023 року

 

У Бердянська завжди були проблеми із якісним водозабезпеченням. Але росіяни довели, що завжди можуть зробити ситуацію ще гірше.

Вони спровокували жахливу катастрофу в Херсонські області, залишивши південь України без Дніпровської води.

Подача по графіку, жахлива якість і обіцянки на далеку перспективу, - така реальність в місті на сьогодні. Зважаючи, що за «Бердянськводоканал» взявся такий комедійний персонаж як Рогозін, то це лише додає смутку болючому питанню.

 

Підрив чотирьох ФСБ-шників в Колонії

реакція соцмереж на підрив автівки в Бердянську

Реакція соцмереж на підрив автівки в Бердянську

 

23 жовтня акцію помсти представники українського руху опору здійснили на вулиці Мічуріна поблизу готелю Jasmin Guest-House, який фсб-шники перетворили на свою схованку.

Жертву обирали. Машину начинили вибухівкою, яка спрацювала як треба. Серед ліквідованих  окупантів – російський воєнний злочинець, який вчиняв звірячі катування місцевих громадян України.

Після підриву авто гауляйтер тимчасово окупованих територій Запорізької області Балицький розпорядився збільшити комендантську годину з 21:00 до 05:00, а представники російських спецслужб негайно покинули готель та перебазувались у нове кубло.

 

Смерть Валерія Баранова

У Києві попрощалися з Валерієм Барановим

У Києві попрощалися з Валерієм Барановим

 

Останній законний мер Бердянська покинув цей світ в результаті хвороби 5 травня 2023-го року.

Яскравий і неоднозначний. Баранов дійсно кращий мер міста часів Незалежної України. Але, здається, потенціал до кінця не розкрив. Останній термін взагалі можна вважати провалом, оскільки в 2021-му він сам подав у відставку, не витримавши «холодної війни» із Пономарьовим.

Як це часто буває з популярними діячами: найбільше критики отримав через оточення та незрозумілі дрібні схемки за їх участю. Хейт часто був справедливим, але на наш погляд: в історії міста Валерій Баранов залишиться позитивною особистістю.

 

Бердянськ не вийшло деокупувати

Напис на в'їзді до Бердянська все ще залишається у кольорах прапора країни агресора

Стела на в'їзді до Бердянська все ще залишається у кольорах прапора країни-агресора

 

Зізнаймося чесно: минулої новорічної ночі ми всі загадували одне бажання. Во стосувалося і України в цілому, і Бердянська окремо.

На початку 2023-го такі перспективи сприймалися куди більш оптимістично, ніж зараз. Проте це не означає, що з вірою і впевненістю, що Бердянськ буде жовто-блакитним, щось сталося. Просто зараз  очевидно: цей процес буде більш тривалим і важким. Але деокупація неминуча.

І одного лише загаданого бажання мало. Треба всім працювати на перемогу України. Це автоматично означатиме і перемогу Бердянська.

 

Повний провал окупантами курортного сезону

Колаж "Бердянськ 24" на тему провального курортного сезону в Бердянську в 2023 році.

Колаж "Бердянськ 24" на тему провального курортного сезону в Бердянську в 2023 році

 

А скільки розмов і обіцянок було від Сауленка та інших колаборантів, що влітку 2023-го до Бердянська просто повалять туристи? Результат наступний: так мало людей в сезон Бердянськ не бачив ніколи.

І це логічно. Ніколи за часів СРСР в місті не було стільки приїжджих, як при Україні. Саме в новій історії ми звикли до повних пляжів, тисняві на Приморській площі і сталим заробіткам тих, хто вклався в курортний бізнес.

І це треба пам’ятати всім фанатам радянщини. Як би вам це не було прикро: але літній Бердянськ полюбили саме коли він був жовто-блакитним. Тоді повідкривалися чисельні готелі, кафе, а в місті був відчувався безтурботний, веселий вайб.

А росіяни повернули Бердянськ на 30 років назад. З «сухим» законом, виступами недолугих лошкарів, гелікоптерами на пляжах. Пуста Бердянська коса – це дійсно успіх окупантської влади. На таке мало хто здатен. Але росіяни та Сауленко змогли.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок