Бердянські поліцейські виявили незаконне перевезення понад 70 тон дизельного пального

По матеріалам пресс-службы полиции
09.12.2021 · 17:40 · переглядів - 4661

Під час профілактичних заходів, працівники поліції перевірили вантажівки з цистернами пального та з'ясували, що переміщення пального здійснюється без відповідної реєстрації. За фактом порушення складено адміністративні матеріали.

Бердянські поліцейські виявили незаконне перевезення понад 70 тон дизельного пального

Працівники відділу реагування патрульної поліції Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області на постійній основі проводять заходи з протидії нелегальному обігу пального, спрямовані на виявлення та припинення правопорушень у сфері його нелегального виробництва перевезення та реалізації.

Так, 7 грудня працівники відділу реагування патрульної поліції Бердянського районного відділу спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань, для перевірки транспортної документації у селі Азовське зупинили три вантажні автомобілі «DAF» з цистернами.

Водії транспортних засобів пояснили, що перевозять дизельне паливо «Евро-5» до пункту розвантаження у місті Маріуполі Донецької області. Однак, як з'ясували правоохоронці, переміщення палива здійснювалося без зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних про факт переміщення пального, згідно товарно-транспортних накладних на відпуск нафтопродуктів.

Відтак, відносно водіїв вказаних автотранспортних засобів складено протоколи про адміністративне правопорушення передбачене ч. 4 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку провадження господарської діяльності».

Матеріали направлено до розгляду у суді і прийняття рішення. До винесення судового рішення, Вантажівки з цистернами пального загальним об’ємом близько 76 тонн, вилучено.

Працівники поліції нагадують водіям – перевізникам пального, що згідно Податкового кодексу України, акцизна накладна повинна реєструватись не пізніше часу завантаження автомобіля пальним, реєстрація накладної після початку перевезення не звільняє від відповідальності.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок