«Бердянськводоканал» може отримати ще 10 млн допомоги з бюджету. Фінансову підтримку просять й інші КП

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.08.2021 · 17:02 · переглядів - 3368

На чергову сесію міської ради виноситься ряд проектів рішення щодо надання фінансової підтримки комунальним підприємствам міста. Зокрема «Бердянськводоканалу» на поворотній основі пропонується виділити 10 мільйонів гривень


10 мільйонів бюджетних коштів водоканалу необхідні для покриття заборгованості за покупну воду. Офіційно ця допомога оформлена на поворотній основі, однак фінансові показники підприємства засвідчують, що «Бердянськводоканал» навряд чи зможе повернути дану суму до кінця року.

Голова наглядової ради Олександр Пасічник заявив, що згідно проведеного аналізу, до кінця 2021-го року загальний борг підприємства складатиме 21 мільйон гривень. Як пояснюють фінансисти водоканалу, така ситуація виникла через незбалансованість тарифу.

Інше комунальне підприємство, яке потребує фінансової підтримки з міського бюджету – «Житлосервіс 2-А». У зв’язку з накопиченням боргів за електроенергію КП необхідно понад 750 тисяч гривень.

1 мільйон гривень потребує КП «Компос», яке в селах Нововасилівка та Роза Бердянської громади відповідає за водопостачання та вивезення сміття. Мільйон гривень – це сума штрафних санкцій, накладених на підприємство за організацію подачі води населенню без належно оформленого пакету документів. Наразі рахунки підприємства заарештовано. Аналогічно і з «Бердянськводоканалом», тарифи не відповідають ринковим умовам, тому навіть за умови 100-відсоткової проплати з боку населення, до кінця року (до моменту вступу в силу нових розрахунків) підприємство нестиме збитки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок