Без премій до Дня незалежності! Чиновник зі стажем О. Свідло лише зараз дізнався про премії до держсвят у виконкомі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.08.2021 · 16:23 · переглядів - 8839

В.о. міського голови Олександр Свідло на засіданні планово-бюджетної комісії виступив із викривальною промовою на адресу всіх співробітників мерії і її структурних підрозділів. На думку «тимчасового» мера рядові фахівці виконавчого комітету не заслуговують преміювання до державних свят

Без премій до Дня незалежності! Чиновник зі стажем О. Свідло лише зараз дізнався про премії до держсвят у виконкомі

Публікація «Бердянськ 24» про заробітні плати керівного складу мерії викликала неабиякий резонанс в Інтернет-середовищі нашого ЗМІ. Дуже схоже, що скористатись хвилею масового невдоволення, або, простіше, «хайпанути» на темі вирішив і секретар міськради Олександр Свідло з групою депутатів-поплічників по «корпорації».

В своєму виступі виконуючий обов’язки міського голови Олександр Свідло заявив, що в новому статусі отримав доступ до внутрішньою інформації. Так, в.о. мера дізнався, що до Дня незалежності України всі співробітники виконкому отримають премію в розмірі заробітної платні. У грошовому еквіваленті це близько 1,7 млн гривень.  Такі ж премії фахівці мерії отримують до Дня Конституції та Дня місцевого самоврядування. Секретар міської ради вважає, що виділення таких премій недоцільно в умовах дефіциту цілого ряду міських програм, в тому числі і соціальної сфери. Тому він, як виконуючий обов’язки міського голови відмовився підписувати відповідний документ на преміювання. Позицію пана Свідло підтримали і його колеги – голова комісії з питань ЖКГ Віктор Цуканов, голова ПБК Микола Рудницький, голова комісії з питань законності, регламенту, депутатської етики та інформаційної політики Дарина Братанова…

Тепер коротко обґрунтуємо, чому вважаємо виступ О. Свідло і його поплічників «хайпом» на темі

Преміювання до державних, професійних свят та ювілейних дат прописано в пункті 2, статті 2 Постанови Кабміну «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Відповідні положення діють в Україні з 2006-го року.

Олександр Свідло чиновник зі стажем.

2004-2007 рр. працював спеціалістом відділу транспорту, зв'язку та енергозабезпечення виконавчого комітету Бердянської міської ради.

2012-2015 рр. – заступник міського голови Бердянська.

Практика преміювання фахівців виконавчого комітету до державних і професійних свят була поширена і в попередні роки. Тому «викривальна» промова секретаря міськрада запізнилась більш ніж на 10 років… Преміювання в розмірі 100% до державних свят в мерії Бердянська широко практикувалась з 2017-го року, про що також мало б бути добре відомо депутатам з «корпорації».

І ще один цікавий факт. Вже в якості секретаря міської ради Олександр Свідло в минулому місяці отримав 100% премії до окладу. Є обґрунтована підозра, що такий самий розмір преміювання секретар міської ради отримував і в попередні місяці. Якщо ж чиновника настільки обурює практика видачі премій в розмірі посадового окладу рядовим співробітникам мерії тричі на рік, можливо екс-кандидат в мери подасть приклад і на постійній основі сам відмовиться від премій впродовж всього року? Економія бюджетних коштів буде чимала, особливо, якщо прирівняти її до рівня мінімальної пенсії чи мінімальної заробітної платні.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок