Держава профінансує зміну професії для 10 000 переселенців

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
01.05.2023 · 11:56 · переглядів - 192

Щонайменше 10 000 внутрішніх переселенців зможуть змінити професію за рахунок держави до кінця року, щоб поліпшити шанси на працевлаштування

Держава профінансує зміну професії для 10 000 переселенців

Про це повідомило Мінреінтеграції.

Це відбуватиметься за програмою отримання спеціальних ваучерів на перепідготовку, набуття іншої спеціалізації, підвищення кваліфікації тощо, заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

"Ми розуміємо, що держава має докладати зусиль у питанні працевлаштування ВПО. Треба використати можливість перекваліфікувати їх. Для цього у нас діє програма ваучерів", – пояснила Верещук.

Ваучери на навчання – документ, на підставі якого здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізація чи підвищення кваліфікації.

Зараз ваучер можна отримати за 70-ма професіями і спеціальностями. Разом з тим вже підписаний і направлений на реєстрацію до Мін’юсту наказ Мінекономіки про розширення цього переліку до 123-х.

Цьогоріч на реалізацію програми з отримання ваучерів на навчання з бюджету виділено 200 млн грн. 

Станом на початок квітня 2023 року в Україні зареєстровано майже 5 млн внутрішньо переміщених осіб. Однак їх реальна кількість становить майже 7 млн.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок