Двом освітянкам-колаборанткам Бердянська оголосили про підозру

По матеріалам Форпост
15.03.2023 · 16:06 · переглядів - 4815

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Запорізької обласної прокуратури двом громадянкам України повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України)

Двом освітянкам-колаборанткам Бердянська оголосили про підозру

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників та колаборантів. На жаль, такі трапляються серед освітян, які впроваджують стандарти освіти держави-агресора в тимчасово окупованих містах. Зокрема стало відомо, що на початку червня 2022 року ще дві вчительки з окупованого Бердянська погодились на пропозицію окупаційної влади та добровільно очолили дві міські школи.

Співпрацюючи з ворогом, з метою підтримки окупаційної влади, підозрювані активно впроваджували в навчальний процес підконтрольних їм закладів критерії та стандарти освіти, регламентовані нормами та вимогами законодавства держави-агресора.

«Дубінська Тетяна — колишній директор гімназії номер 2 міста Бердянськ. З перших днів окупації пійшла на співпрацю з ворогом, очолила захоплену школу № 1.

Чертіщева Лариса, вчитель початкових класів школи номер 5 міста Бердянськ. Однією з перших зрадила місто та Батьківщину заради посади директора другої школи в нашому місті» — дадає телеграм-канал Бердянськ Сьогодні.

Бердянським відділом освіти з колаборантами були миттєво припинені трудові відносини. Горе-освітянам вже повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За пособництво державі-агресору зрадникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок