Гучно анонсовані мером перевірки комунальних підприємств не дають жодних результатів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
07.10.2021 · 17:06 · переглядів - 5370

Чергова «зрада» від очікувань і суворої реальності в діяльності виконавчої влади на чолі з Валерієм Барановим – 4 перевірки комунальних підприємств, проведені новою владою, жодних економічних чи кадрових результатів не дали.

Гучно анонсовані мером перевірки комунальних підприємств не дають жодних результатів

В передвиборчих агітаційних відео Валерій Баранов впевнено обіцяв навести порядок в комунальному господарстві, замінити всіх керівників КП, яким його попередник Володимир Чепурний підписав контракти на 5 років, однак майже за 10 місяців роботи жодної з даних обіцянок не виконано.

Риторика міського очільника від «звільню всіх» в перші місяці роботи плавно трансформувалась у «звільню всіх після перевірок». Як показала практика проведення перевірок роботи комунальних підприємств серйозних порушень не виявляють… Жодних кадрових перестановок не відбулось. Перевірено «Рятувально-водолазну службу», «Бердянськекотранс», «Міськсвітло» і завершено перевірку «Центрального ринку».

Серед найбільш суттєвих порушень, виявлених перевіркою на Центральному ринку – незначне розходження по кількості торговельних місць із затвердженою схемою по Східному проспекту. Площі ринку Привоз використовуються не в повному обсязі, що призводить до недоотримання прибутку в розмірі 285 тисяч гривень. Однак, за словами самих перевіряючих, причина в переорієнтуванні клієнтського попиту.

Один з членів робочої групи, підприємець Микола Стельмаченко дорікнув керівництву по системі тарифоутворення на Привозі. За його словами підприємців раніше змусили за власні кошти збудувати павільйони, а зараз стягують за ці ж місця плату. Включаючи в тариф витрати на опалення, електроенергію, водопостачання та ін.

Очільник підприємства Богдан Сушко зауважив, що підприємство підготувало свої заперечення до висновків комісії на 11 аркушах.

В цілому дана перевірка і попередні, так звані аудити, в черговий раз наводять на думку, що для подібних робіт доцільніше залучати незалежних експертів, які не будуть зважати на політичну складову і без зайвого тиску з боку окремих правлячих еліт зможуть дати об’єктивну і незалежну оцінку. Поки що констатуємо відсутність дієвих результатів від даного роду перевірок.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок