Кабмін хоче посилити відповідальність політиків за заперечення агресії Росії

По матеріалам ЛІГА.Новини
09.12.2021 · 15:14 · переглядів - 2122

Кабінет міністрів схвалив два законопроєкти, спрямовані на зміцнення підзвітності державних посадових осіб за заперечення агресії з боку Росії

Кабмін хоче посилити відповідальність політиків за заперечення агресії Росії

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду.

Він зазначив, що законопроєктом передбачають зміни до Адміністративного кодексу щодо відповідальності за публічне заперечення російської агресії проти України та спроби легітимізувати окупацію української території.

Прем'єр наголосив, що закон стосуватиметься саме політичних діячів. Він упевнений – Верховна Рада підтримає таку ініціативу.

 - Всі наші та іноземні політики, які розповідають про нібито громадянську війну в Україні, про неукраїнський Крим, мають відповідати. Це не про свободу слова, це сприяння агресору. На жаль, в Україні на восьмий рік війни є політики, які цього не розуміють, – сказав Шмигаль.

Прем'єр не розкрив деталей законопроєкту, проте нардеп Євросолідарності Олексій Гончаренко, який регулярно присутній на засіданнях уряду, опублікував витяг з нього у Telegram.

Автором законопроєкту вказано міністра закордонних справ Дмитра Кулебу. У проєкті пропонується штрафувати за такі правопорушення від 17 000 до 34 000 грн за перше порушення та від 34 000 до 51 000 грн – за повторне протягом року.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок