Колишнього одеського воєнкома Борисова затримали в Києві

По матеріалам NV
24.07.2023 · 11:29 · переглядів - 281

У Києві затримали колишнього керівника Одеського обласного військкомату Євгена Борисова. Про це повідомило Державне бюро розслідувань

Колишнього одеського воєнкома Борисова затримали в Києві
Фото: ДБР

Борисова затримали працівники ДБР разом із прокурорами Офісу генпрокурора. У бюро розповіли, що ексвоєнком намагався втекти від слідства, використовуючи елементи конспірації: змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування. Після двох днів пошуків його знайшли та затримали в столиці України.

«Враховуючи намагання колишнього воєнкома сховатися від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави», — заявили в Держбюро розслідувань.

22 липня колишньому начальнику ТЦК і СП Одеської області Євгену Борисову повідомили про підозру в незаконному збагаченні «на сотні мільйонів» та порушенні порядку несення військової служби

Скандал з воєнкомом Борисовим — що відомо

На початку травня екснардеп Ігор Мосійчук розповідав Radio NV, що передав НАБУ докази щодо елітної нерухомості в Іспанії, купленої Борисовим під час воєнного стану.

УП публікувала розслідування про те, що сім'я Борисова за час повномасштабної війни придбала нерухомість на іспанському узбережжі та машини на мільйони доларів. Сам Борисов стверджував, що нічого не знає про це, а його дружина нібито займається в Іспанії «роздрібною торгівлею».

Держбюро розслідувань у травні відкрило кримінальну справу щодо Борисова через інформацію про те, що він за гроші наказував підлеглим не призивати певних людей. Його відсторонили від посади.

28 червня в ОК Південь заявили про звільнення Борисова. Замість нього на посаду призначили полковника Олександра Охріменка.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок