Компенсація за зруйноване житло: коли та скільки заплатять?

Бердянськ 24
07.10.2022 · 12:54 · переглядів - 1269

Через повномасштабне вторгнення рашистів сьогодні мільйони українців залишилися без даху над головою. Якою ж буде компенсація за пошкоджене чи зруйноване житло розповіла голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.


За її словами, наразі таких заявок у «Дії» подано 267 тисяч і вони стосуються близько 19 мільйонів квадратних метрів жилої площі. При цьому вона повідомила, що це далеко не вся інформація, а лише тих громадян, які мають доступ до інтернету або знають про таку можливість.

Як повідомляє Олена Шуляк, житло надалі ділиться та зруйноване та те, що підлягає ремонту. До відновлення житла, яке неможливо відремонтувати, активно приєдналися військові адміністрації – до початку опалювального сезону намагаються максимально швидко ставити вікна та двері там, де це можливо.

Що стосується житла, яке повністю знищене, наразі в парламенті триває обговорення закону щодо бюджету на 2023 рік. У ньому нардепи передбачили і фінансування, і механізм компенсації власникам зруйнованих будинків, не чекаючи на репарації.

Так, люди отримуватимуть гроші, але не готівкою, а у вигляді віртуальних коштів, які можна буде витратити безпосередньо на купівлю квадратних метрів.

При цьому громадяни матимуть можливість обрати будь-який населений пункт України, незалежно від того, де знаходилося їхнє попереднє житло.

програма компенсації за зруйноване житло



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок