Минулого тижня бердянці віддали шахраям 182000 гривень

По матеріалам пресс-службы полиции
13.07.2021 · 08:33 · переглядів - 3592

В останні дні минулого тижня на гачок шахраїв потрапили троє бердянців 182000


Вранці 09 липня до Бердянського районного відділу поліції звернувся місцевий чоловік 1983 року народження, який повідомив, що на одному з Telegram каналів о знайшов оголошення про допомогу у працевлаштуванні. Зв’язавшись із невідомою особою та домовившись про надання послуги бердянець надав доступ до свого банківського аккаунта повідомивши код. Згодом чоловік виявив, що з його банківського рахунку зникли 25 тисяч гривень та зрозумів, що потрапив на гачок шахраїв.

Цього ж дня до Бердянського РВП надійшло повідомлення від місцевої 92-річної жінки про те, що їй на стаціонарний телефон зателефонувала жінка, яка представилась донькою та повідомила, що вона знаходиться в лікарні і їй вкрай необхідні грошові кошти для операції. Схвильована літня жінка після отриманої інформації не роздумуючи передала 29 тисяч гривень та 4 тисячі доларів США двом невідомим чоловікам, які невдовзі після телефонного дзвінка завітали до оселі пенсіонерки. Через деякий час жінка зв’язалась із родичами та зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

Наступного дня до Бердянського РВП звернулась місцева жінка 1935 року народження, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий та представився онуком і попросив гроші, на що пенсіонерка погодилась. Чоловік сказав, що за грошима прийде товариш. Згодом до квартири довірливої пенсіонерки завітав невідомий, якому вона передала 15 тисяч гривень, 100 доларів США та більше 4 тисяч Російських рублів. Згодом бабуся зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

За даними фактами правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівниками Бердянського РВП вживаються всі необхідні заходи для встановлення підозрюваних осіб.

Працівники поліції закликають громадян бути обачними, не довіряти інформації, яка надходить телефоном і всі операції з банківськими картками, за можливості, здійснювати безпосередньо у відділенні банківських установ. А якщо вам надійшов дзвінок з інформацією «ваш родич у біді», негайно телефонуйте родичу або тим особам, які можуть бути поруч з ним. По телефону «102» також можна перевірити дані про «проблеми з законом» чи ДТП за участю ваших рідних.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок