Незаконне переправлення осіб через держкордон України та відчуження арештованого судна – судитимуть керівника товариства з Бердянська

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
26.08.2021 · 11:17 · переглядів - 4819

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт  стосовно керівника суб’єкта господарювання м. Бердянська за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, видачу завідомо неправдивого офіційного документу та відчуження майна, на яке накладено арешт (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 388 КК України).

Незаконне переправлення осіб через держкордон України та відчуження арештованого судна – судитимуть керівника товариства з Бердянська

За даними слідства, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю м. Бердянська, який також є власником та капітаном судна, для реалізації нелегального переправлення через державний кордон України іноземців та відчуження середньо-чорноморського сейнера, на який у рамках кримінального провадження судом накладено арешт, видав підроблені документи, які дозволяли вийти у море для нібито проведення науково-дослідницьких робіт з дельфінами. Надавши ці документи представнику Бердянського прикордонного загону та отримавши дозвіл на вихід судна за межі державного кордону України, підозрюваний доставив його разом з екіпажем та іноземцями до морського порту м. Поті Республіки Грузія, де передав сейнер покупцю.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Бердянського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Запорізькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок