Офіційно про хабар прокурора і депутата Бердянської міськради

По матеріалам ДБР
06.04.2021 · 19:36 · переглядів - 10530

4000 доларів за «пом'якшення» обвинувачення — на Запоріжжі прокурору та депутату міськради повідомлено про підозру (ВІДЕО)


Слідчі Державного бюро розслідувань спільно з Офісом Генерального прокурора повідомили про підозру прокурору відділу Бердянської прокуратури Запорізької області та депутату міської ради, які за гроші обіцяли змінити обвинувачення.

Встановлено, що прокурор, перебуваючи на посаді начальника відділу, разом з посередником-депутатом «пообіцяли» громадянину пом’якшити обвинувачення за фактом заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень на менш тяжке, що стане підставою для звільнення від кримінальної відповідальності.

Для цього вони запропонували обвинуваченому надати їм 4 000 доларів США, на що останній був вимушений погодитись.

Вказаним особам повідомлено про підозру у проханні надати неправомірну вигоду службовою особою, яка займає відповідальне становище, з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України), а також вручено клопотання про обрання запобіжного заходу.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання підозрюваних.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора, оперативне супроводження – УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок