Окупанти запровадили ліміт на використання боєприпасів, — Сили оборони

По матеріалам Високого замку
18.03.2023 · 20:09 · переглядів - 1115

В артилерійських підрозділах рф вже діють ліміти на використання боєприпасів

Окупанти запровадили ліміт на використання боєприпасів, — Сили оборони

Про це в ефірі телемарафону сказав керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«Арсенали дійсно спустошені. І тут ще треба сказати про нашу артилерію, яка постійно знищує склади боєприпасів на даному напрямку, і йдеться не лише про Бердянськ і Маріуполь, де ворог створив такий хаб боєприпасів», — зазначив Дмитрашківський.

Наразі «дуже актуальним є питання про переміщення цих складів, також складів палива, тому що наша артилерія дістає вже до їхніх складів, саме тому на цей час намагаються перенести їх».

«Щодо самих боєприпасів, то ситуація дійсно склалася так, що зараз в артилерійських підрозділах рф вже діють ліміти на використання боєприпасів. Ще місяць тому ворог обстрілював наші позиції з ранку до вечора, і таких обстрілів було деколи більше, ніж 600, натомість тепер — це за добу 260 — 280 обстрілів за день. Я не можу сказати, що це мало, це все людські життя, але значно зменшилися обстріли», — розповів керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Водночас від зауважив, що натомість почастішали авіаудари росіян, «ворог активно почав застосовувати і армійську авіацію, і штурмову авіацію, наносить ураження у більшості своїй по позиціям, але застосовує її також і по мирному населенню».

Дмитрашківський також додав, що на Донецькому напрямку ворог зазнав значних втрат, і для відновлення боєздатності потрібен час.

«Щонайменше, це моя думка, думаю, що до травня місяця вони не зможуть відновитися, тому що та мобілізація, яка на сьогоднішній день проходить в російській федерації, хоч вона й прихована, але вона іде постійно, це потрібен тривалий час для навчання. Втрати, яких зазнала росія на напрямку Донецькому, це елітні підрозділи, і для відновлення їх дещо більше потрібно часу — не два тижні, не місяць. Ці підрозділи мають відновлюватися щонайменше три місяці до півроку», — наголосив Дмитрашківський.

Також, за його словами, «підрозділи „вагнерівців“ зазнають втрат щодня — від 500 до 800 осіб, натомість поповнення їхнє відбувається у середньому десь 1000−1200 осіб на день».

«Щодо нестачі боєприпасів, так це зараз стане таким чином, що вся росія буде відчувати цей голод артилерійських боєприпасів. Терорист ігор гіркін заявив, що для росії питанням номер один є порох, якого зараз катастрофічно не вистачає в росії. Будемо мати надію, що в них всього не буде вистачати найближчим часом», — додав Дмитрашківський.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок