Підтримали одноголосно! Бердянська міська рада звернулась до бердянців

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.02.2022 · 13:37 · переглядів - 10847

Всі депутати, присутні на позачерговій сесії Бердянської міської ради підтримали звернення до мешканців міста, у зв’язку з військово-політичною обстановкою в країні


Бердянськ приєднався до решти селищних, міських і обласних рад країни, які впродовж 15-16 лютого на позачергових сесіях затверджують звернення до мешканців. Слід відзначити позитивні зрушення в бердянському політикумі. Звернення, яке потенційно могло викликати спротив у окремих політсил, в Бердянську було підтримано одноголосно.

Відзначився палкою промовою на підтримку державності і державної мови секретар міськради від ОПЗЖ Олександр Свідло.

Текст звернення Бердянської міської ради

“Шановні співвітчизники! На Сході України з 2014 року триває війна, але останнім часом на кордонах нашої держави спостерігається ускладнення військової обстановки. Російська влада свідомо нагнітає безпекову ситуацію, показово накопичуючи війська і техніку, проводячи сухопутні й морські маневри поблизу кордонів нашої держави. За допомогою таких дій вона погрожує Україні та Європі, висуваючи ультиматуми й вимагаючи так званих «гарантій безпеки» для себе, при цьому абсолютно нехтуючи такими ж правами інших держав.

Українці – миролюбна нація. Наша держава хоче миру, хоче сісти за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, проте Україна не готова поступатися національними інтересами чи суверенітетом.

У цих складних умовах ми, депутати Бердянської міської ради, наголошуємо: Бердянськ – це мирне українське місто. І так повинно бути й надалі. Ми віримо в наших захисників!

Закликаємо всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти тиску з боку агресора, не розхитувати політичну ситуацію всередині країни.

Звертаємося до жителів нашого міста й усіх українців із закликом не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки і не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців.

Шановні земляки, бердянці! Вірте в нашу армію, у наших воїнів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний бойовий досвід, щоб у разі потреби відстояти нашу державу. Українське військо сьогодні найбільш потужне з 2014 року, а коаліція партнерів, які надають нам підтримку, найширша з моменту проголошення незалежності.

Ми просимо всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові. Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя – це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних Сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.

Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього. Слава Україні!

З повагою, депутати Бердянської міської ради VIII скликання”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок