Пішов з життя професор БДПУ Павло Захарченко

Бердянськ 24
13.05.2024 · 14:17 · переглядів - 1539

Офіційні ресурси Бердянського державного педагогічного університету оприлюднили трагічну новину – помер академік Академії економічних наук України, доктор економічних наук, професор Павло Захарченко

Пішов з життя професор БДПУ Павло Захарченко
Павло Захарченко. Фото: фейсбук БДПУ

Захарченко Павло Васильович народився в м. Бердянськ 26 травня 1957 року. У 1979 році закінчив факультет електронних обчислювальних машин Харківського інституту радіоелектроніки (Харківський національний університет радіоелектроніки) за спеціальністю «Прикладна математика».  З 1979 р. по 1982 р. аспірант Харківського інституту радіоелектроніки за спеціальністю «Математична кібернетика та теорія інформації». У 2007 р. закінчив Азовський регіональний інститут управління при Запорізькому державному університеті, спеціальність – менеджмент організацій, кваліфікація: менеджер-економіст. В 2005 р. пройшов стажировку в Middlesex Community Colledge (USA) та отримав міжнародний диплом викладача з дистанційної освіти.

З 1982 р. працював у Сумському національному аграрному університеті на посадах доцента та заступника завідувача кафедри кібернетики та інформатики. У 1982 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Математичні моделі семантики природної мови та їх технічні застосування»  (науковий керівник – д.т.н., проф. М.Ф. Бондаренко), а в 1985 р. отримав диплом доцента по кафедрі автоматизованої обробки економічної інформації. З 2000 р. по 2012 рік очолював кафедру «Економічної кібернетики» Азовського регіонального інституту управління (АРІУ). З 2012 р. працював у Бердянському державному педагогічному університеті завідувачем кафедри економічної кібернетики і фінансів (з 2016 р. – кафедри фінансів і кредиту). У 2011 р.  захистив докторську дисертацію на тему «Моделі економіки курортно-рекреаційних систем» (науковий консультант – д.е.н., проф. О.І. Черняк), а у 2013 отримав диплом професора по кафедрі економічної кібернетики та фінансів.  Обраний академіком Академії економічних наук України (2012).

Обраний першим від України членом міжнародної асоціації по моделюванню хаотичних процесів Chaotic Modeling and Simulation (2015 р.), співголова секції теорії хаосу в економіці, був членом міжнародної асоціації ISAT (international Society for the Advancement of Science and Technology), член 2 спеціалізованих рад із захисту докторських дисертацій у Київському національному університеті ім.Тараса Шевченко та Класичному приватному університеті (м. Запоріжжя).

Під керівництвом Захарченко П.В. сформована наукова школа «Економіко-математичне моделювання в курортно-рекреаційній економіці»», захищено 2 кандидатських дисертації. Результати наукових досліджень представлено у понад 210 наукових та науково-методичних працях, серед яких 24 монографії, 4 підручника та навчальних посібника, 86 статей, 27 методичних праць.

З 2018 року працював на посаді професора кафедри економіки, підприємництва та фінансів.

Щирі співчуття рідним та близьким, колегам та вихованцям науковця.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок