Польща спростила експорт безпілотників до України

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
27.04.2023 · 19:06 · переглядів - 120

Від завтра, 28 квітня, експорт дронів з території Польщі в Україну може здійснюватися на основі загального дозволу, наданого міністром розвитку та технології Польщі

Польща спростила експорт безпілотників до України

Відповідне рішення ухвалено польським урядом у відповідь на прохання України, повідомляється на урядовому порталі.

Згідно з рішенням польського міністерства, загальним дозволом для експорту БПЛА в Україну може скористатися будь-яка комерційна, неприбуткова організація або фізична особа на території Польщі. Запровадження загального дозволу звільняє від необхідності отримувати індивідуальний дозвіл на експорт кожної партії дронів.

Дозвіл стосується лише певної категорії дронів, визначених у розпорядженні. А саме – безпілотників, призначених для контрольованого польоту за межами прямої видимості оператора, з максимальною тривалістю не менше 30 хвилин, але менше ніж 1 годину, та призначених для зльоту та обслуговування. Стабільний керований політ при поривах вітру щонайменше 46,3 км/год.

При цьому загальний дозвіл не надається, якщо експортер знає, що безпілотники можуть бути носіями хімічної, біологічної або ядерної зброї.

Також дозвіл не надається у разі використання БПЛА як частини або компоненти озброєнь, експортованих без або з порушенням необхідного дозволу.

"Уряд України зі свого боку спростив імпорт БПЛА. Паралельно Україна на всіх рівнях працювала з нашими партнерами, щоб відповідні спрощення були ухвалені й ними. Рішення уряду Польщі сприятиме прискоренню постачання БПЛА на фронт", – прокоментував заступник міністра економіки Тарас Качка.

За його словами, рішення Польщі є вкрай важливим ще тому, що саме в цій країні українські волонтери закуповують основні обсяги БПЛА.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок