Понад 7 тисяч гривень привласнили невідомі особи, знявши гроші з банківських рахунків трьох мешканців Бердянська

По матеріалам пресс-службы полиции
07.06.2021 · 12:57 · переглядів - 2237

Громадяни, під час телефонних розмов довірилися невідомим, і як наслідок втратили заощадження.

Понад 7 тисяч гривень привласнили невідомі особи, знявши гроші з банківських рахунків трьох мешканців Бердянська

Так, 6 червня до місцевого 67-річного чоловіка зателефонував невідомий та назвався працівником служби безпеки банку, в якому у заявника відкритий рахунок та повідомив, що по його рахунку здійснюються шахрайські дії. Невідомий запропонував чоловіку зняти кошти з рахунку та перевести на інший, вказаний ним рахунок. Заявник довірився та виконав всі запропоновані невідомим дії. Згодом пенсіонер зрозумів, що став жертвою шахраїв та втратив більше 4 тисяч власних заощаджень.
Цього ж дня, до Бердянського районного відділу поліції звернувся 24-річний місцевий чоловік, який повідомив, що в Інтернет мережі знайшов оголошення про надання квартири в оренду. Зв’язавшись по вказаному в оголошенні телефону і домовившись із невідомим, заявник перерахував на його банківський рахунок 2 тисячі гривень. Після цього орендодавець на зв'язок із заявником не виходив та обіцяну послугу не надав.

Також, 6 червня до поліції звернулась 17-річна дівчина, яка повідомила, що за допомогою оголошення в Інтернет мережі намагалася продати книгу. За запитом по її оголошенню дівчина у мобільному додатку ввела дані своєї банківської картки (номер, секретний код та дату дії), після чого з рахунку були списані грошові кошти в сумі майже тисяча гривень.

Про вказані події правоохоронці внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
‼ Поліцейські вкотре наголошують громадянам бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.
Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію. Ніколи і ні за яких умов не виконуйте у банкоматі дії, які вам диктує по телефону незнайомець. Якщо ви підозрюєте шахрайство – негайно блокуйте свій рахунок.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок