Працює на окупантів «головним редактором» проросійського видання – на Запоріжжі підозрюється мешканка Бердянського району

По матеріалам Запорізької обласної прокуратури
15.03.2023 · 16:11 · переглядів - 10343

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканці Чернігівської ОТГ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України)

Працює на окупантів «головним редактором» проросійського видання – на Запоріжжі підозрюється мешканка Бердянського району

За даними слідства, 20-річна студентка юридичного факультету одного з вишів Запоріжжя після окупації Бердянського району добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Очоливши в смт Чернігівці проросійську молодіжну структуру, вона організовувала пропагандистські акції на підтримку окупаційної влади, до яких залучала місцеву молодь. Активно брала участь у публічних заходах, присвячених святкуванням державних свят країни-агресора.

У травні 2022 року  була призначена окупантами головним редактором  місцевої газети. Працюючи на цій посаді, через друковане видання  популяризувала незаконні органи влади  окупованої Чернігівки. У своїх публікаціях вона усіляко підтримувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її визнання.

З жовтня 2022 року підозрювана добровільно зайняла посаду начальника «відділу з взаємодії з населенням та громадськістю», створеного у структурі так званої «Військово-цивільної адміністрації смт. Чернігівка».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок