Правоохоронці попереджають громадян про відповідальність за незаконну вирубку дерев

По матеріалам Бердянського райвідділу поліції ГУНП в Запорізькій області
03.12.2021 · 15:34 · переглядів - 4091

Поліцейські Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області нагадують громадянам, що незаконна порубка дерев тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність


Згідно ст. 65 (Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) КУпАП, передбачається стягнення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, за кожне незаконно зрізане дерево стягується сума нанесених збитків, яка залежить від діаметра пня зрізаного дерева.

У випадку, якщо незаконна порубка дерев або чагарників у лісах заподіяла істотну шкоду, тобто таку, яка у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або іншу істотну шкоду, завдану навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів, – передбачається кримінальна відповідальність згідно ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

У цьому році слідчими Бердянського РВП шість кримінальних проваджень за ст. 246 КК України з обвинувальним висновком направлені до суду.

Поліція закликає не порушувати чинне законодавство. Також звертаємося до небайдужих громадян: якщо вам стало відомо про незаконну вирубку дерев, їх подальше транспортування або продаж – негайно повідомляйте на спецлінію “102”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок