При голові Бердянської РДА утворено Координаційну раду

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
06.05.2021 · 19:38 · переглядів - 4581

Перше засідання відбулось сьогодні, 6-го травня

При голові Бердянської РДА утворено Координаційну раду

До складу Координаційної ради увійшли голови ОТГ Бердянського району, депутати обласної, районної та місцевих рад, громадські діячі, фермери та ін. Відкриваючи перше засідання, голова РДА Олексій Бакай наголосив, що головним завданням Координаційної ради стане допомога місцевим громадам у всебічному розвитку, та наданні методичних рекомендацій з різноманітних питань функціонування ОТГ.

На засіданні члени ради обговорили цілий ряд актуальних питань: підготовку до курортного сезону, забезпечення правопорядку та підвищення податкових надходжень. Зокрема начальник Бердянської ОДПІ Оксана Федорова зазначила, що на території Бердянського району три ОТГ напряму пов’язані з сезонним відпочинком: Бердянська, Приморська та Осипенківська громади. В минулому році, в результаті надходжень від курортної сфери Бердянська ОТГ в цілому сплатила 80 млн податків, Приморська – 13 млн, Осипенківська – 917 тисяч гривень.  Від суб’єктів, які офіційно займаються курортним бізнесом офіційно задекларовано дохід в розмірі 8,5 млн гривень. Зареєстровано 567 декларантів. Фахівці ОДПІ продовжують роботу з виявлення суб’єктів господарювання сезонного бізнесу, які ухиляються від сплати податків.

Крім того, обговорено перспективи розроблення та відбору проектів інвестпрограм для участі в конкурсі на отримання фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Голова РДА Олексій Бакай закликав голів громад активно долучатись до цієї роботи. Депутат Запорізької обласної ради Олександр Галіцин повідомив, що групою представників ЗОР ухвалено рішення частину депутатського фонду спрямовувати на фінансування проектів, які в подальшому направлятимуться на конкурси. Депутат запропонував свою підтримку представникам громад Бердянського району.

Окремими блоком на нараді обговорили проблеми передачі земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної форми власності. Начальник управління ринку та оцінки земель Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Людмила Спіціна ознайомила присутніх з особливостями відкриття ринку землі та впровадженням відповідних змін у вітчизняному законодавстві. Місцеві фермери та представники громад озвучили спектр регіональних проблем, пов’язаних з процесом передачі земель і підозрою на корупційні діяння чиновників Держгеокадастру. Людмила Спіцина зазначила, що ряд проблем вирішиться після завершення законодавчого оформлення реформи, а протиправні діяння мають бути розслідувані правоохоронними органами.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок