Рашисти судять бердянців у Ростові

По матеріалам Бердяньск сьогодні
13.10.2023 · 09:41 · переглядів - 3182

За інформацією пропагандистів, 12 жовтня, у Південному окружному військовому суді відбувався розгляд справи щодо бердянців - Даміана Омельяненка, Артура Шашенка та Олексія Макаренка

Рашисти судять бердянців у Ростові

Їх звинувачують у вбивстві колаборанта, заступника начальника ДАІ колеснікова. А також у замахах на вбивство військового коменданта Бардіна та заступника голови окупаційної адміністрації Бердянська іщука.

І це не весь перелік справ, які рашисти «вішають» на бердянців. Також вони звинувачуються у створенні терористичної спільноти і зберіганні вибухових речовин та пристроїв.

Згадується і мати Даміана - Тетяна Омельяненко, яку представники фсб змусили сказати на камеру про її причетність до діяльності українських спецслужб, погрожуючи життям сина. За версією слідства окупантів, жінка завербувала Даміана до «терористичної організації», яка доручила йому підірвати авто колаборанта колеснікова. Попередньо, хлопці нібито слідкували за ним, та передавали інформацію спецслужбам про нього через Telegram.

Пізніше їм нібито доручили встановити вибухівку під машиною бардіна, внаслідок чого той потрапив до лікарні.

Та ж «схема» була і з іщуком - слідкування, передача інформації, вибухівка.

Опубліковане фото бердянців у окупаційному суді, скоріш за все, зроблене вчора, під час засідання, якого так і не відбулося. Його перенесли на 2 листопада на 14:00 (за московським часом) через відсутність адвоката одного зі звинувачених. А саме Даміана Омельяненка.

"Суд, совещаясь на месте, определил удовлетворить ходатайство обвиняемого Омельяненко, предоставить [подсудимому] возможность [общения] с защитником и отложить судебное заседание до 14:00 мск 2 ноября", - заявив суддя.

Нагадаємо, що Даміана Омельяненка та його друга Артура Шашенка, затримали у листопаді 2022 року. Їх змусили катуваннями зізнатись у тому, чого вони не робили, тому що рашистам потрібно було терміново показати, що вони знайшли винних. З того часу хлопців утримують, а рідним не надають жодної інформації щодо їх долі.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок