Ритуальний вогонь, реконструкція скіфського двобою, «ковальське вінчання» та ін. - другий день фестивалю «Сталева хвиля»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.06.2021 · 21:56 · переглядів - 3826

Другий день фестивалю «Сталева хвиля» відзначився реконструкціями звичаїв і військового мистецтва скіфів, звитяги козаків, байкер шоу, ковальським вінчанням та концертною програмою.

Ритуальний вогонь, реконструкція скіфського двобою, «ковальське вінчання» та ін. - другий день фестивалю «Сталева хвиля»

З другої половини дня на Приморській площі працювали локації ковалів з різних міст України. Всього цьогорічний фестиваль об'єднав близько сотні майстрів ковальської справи. Вечірня частина фестивалю запам'яталась насиченою шоу-програмою.

Представники історико-етнографічного комплексу «Скіфський стан» короткою виставою познайомили глядачів з духовною культурою скіфів – вечірню програму фестивалю відкрили запалюванням ритуального вогню на честь богині Табіті.

Актори театру живої історії та трюкового мистецтва “Відродження” продемонстрували навички скіфів у володінні зброєю. Спис, меч, сокира та жіноча майстерність двобою на рівні з чоловіками-воїнами засвідчила, чому це кочове плем'я не знало собі рівних аж до приходу на наші землі сарматів.

Запальний виступ театру козацького бою Запорозький спас продовжив історичний екскурс. Бойові вміння козаків в поєднанні з запалом і легковажним відношенням до негараздів засвідчили, чому наші пращури наводили жах на передові війська тогочасної Європи.

Офіційну частину фестивалю відкрили учасники V Сталевої хвилі, разом з байкерами та акторами театрів, які завітали до Бердянська. Всі вони були відзначені почесними грамотами міського голови. Сам Валерій Баранов привітав присутніх з прийдешнім святом і запевнив, що в Бердянську продовжуватимуть створювати святкову атмосферу незалежно від дат.

Закохані пари та одружені долучились до «ковальського вінчання». Організатори фестивалю створили атмосферу прадавнього шлюбу, а Олександр Шапошник нагородив закоханих викованими амулетами у формі сердець.

Святкову атмосферу другого фестивального дня підтримували виступи місцевих та запрошених артистів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок