росіяни атакували ракетами Одесу: одна людина загинула, 22 - отримали поранення

По матеріалам Еспресо
23.07.2023 · 09:28 · переглядів - 618

Під час повітряної тривоги в ніч на 23 липня російська армія атакувала Одесу щонайменше 5-ма видами ракет. Внаслідок удару одна людина загинула, ще 22 отримали поранення

росіяни атакували ракетами Одесу: одна людина загинула, 22 - отримали поранення

Про це інформує Національна поліція України.

"У ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Станом на 4:00 годину ранку встановлено, що унаслідок ворожого обстрілу Одеси загинула 1 людина та 22 поранено", - йдеться у повідомленні.

Під час ракетної атаки РФ використала ракети всіх видів базування: крилаті ракети "Калібр" та "Іскандер-К", протикорабельні надзвукові ракети типу "Онікс" та Х-22 і балістичні ракети "Іскандер-М". 

Загалом за повідломленням Повітрянних сил України російські загарбники застосували 19 ракет різних типів.

З них вночі над Одещиною ППО збила 9 повітряних цілей: 4 крилаті ракети морського базування "Калібр" та 5 крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К".

Решта ворожих ракет завдали руйнувань портовій інфраструктурі, щонайменше шести житловим будинкам, зокрема багатоквартирним.

На Соборній площі унаслідок влучання російської ракети понівечено Спасо-Преображенський собор, найбільший православний храм Одеси. Наразі він належить до Московського патріархату.

Також постраждали дві пам'ятки архітектури.

У місті утворено декілька вирв, є обриви електромереж. Через це може бути ускладнено рух міського транспорту.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок