Російські окупанти у Маріуполі не очікували вибухів на своїх складах із боєприпасами та паливом — Дмитрашківський

По матеріалам Суспільного
27.02.2023 · 09:44 · переглядів - 1400

Про це під час марафону повідомив речник об’єднаного пресцентру оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський

Російські окупанти у Маріуполі не очікували вибухів на своїх складах із боєприпасами та паливом — Дмитрашківський
Фото: Telegram / Петро Андрющенко

"У Маріуполі облаштовано склади палива, техніки та боєприпасів. Саме тому було ухвалено рішення про роботу, яка там зараз проводиться, це знищення складів та удари по об'єктах, де знаходяться російські військові", — зазначив він.

За його словами у російських окупантів зараз ротація, їх відправляють відновлюватись до Бердянська.

"В окупованому місті виникла деяка паніка тому, що, наприклад, українські РСЗВ мають радіус ураження 70 км, а до Маріуполя з Вугледару — 80 км. Це викликає певне занепокоєння. Зрозуміло, що в Вугледарі зараз розмістити РСЗВ неможливо, але сумніви у рф вже з'явилися, бо є обстріли складів", — зазначив речник.

За його словами, окупанти хочуть перемістити ці склади, але російські військові не готові до цього.

"Створені російськими окупантами склади боєприпасів та палива у Маріуполі були зручними для забезпечення військ рф біля Вугледара та на Бахмутському напрямку", — каже Дмитрашківський.

Що відомо про вибухи у Маріуполі

Жителі окупованого Маріуполя чули вибухи у місті у ніч на 25 лютого. За даними радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, підтверджені влучання у склади бойових комплектів російських військ.

В окупованому Маріуполі кілька днів поспіль лунають вибухи. В Маріупольській міській раді заявляють про влучання у склади та бази російських окупантів. Своєю ж чергою окупаційна адміністрація міста заявляє про роботу ППО.

В тимчасово окупованому Маріуполі ввечері 21 лютого пролунали понад десять вибухів. Підтверджені два ураження складів окупантів — були влучання у склад боєкомплектів, які здетонували, в аеропорту Маріуполя та в місце базування окупантів у Кальміуському районі на території Стану-3000 Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок