СБУ оголосила підозру бердянському орко-поліцейському Віталію Педану

По матеріалам Локатор-Медіа
30.04.2023 · 13:37 · переглядів - 1801

Слідством встановлено, що в березні 2022 року, знаходячись в тимчасово окупованому Бердянську, він перейшов на бік ворога і добровільно зайняв посаду «инспектор ГАИ» у незаконно створеному правоохоронному органі «УВД по г. Бердянску и Бердянскому району».

СБУ оголосила підозру бердянському орко-поліцейському Віталію Педану

Підтримуючи окупаційну владу, Віталій Педан здійснював контроль правил дорожнього руху усіма водіями, проводив перевірку документів та приймав участь в забезпеченні охорони пропагандистських заходів.

Із власних анонімних джерел нам відомо, що влітку того ж року за певні проступки окупанти зі свого фейкового ГАИ його вигнали.

Віталій Педан є колишнім працівником Бердянського райвідділу поліцї, де займав посаду кінолога. У 2021 році Бердянський міськрайонний суд засудив його за перевищення повноважень до 5 років реального позбавлення волі з конфіскацією всього майна. В матеріалах тієї кримінальної справи зазначалось, що військовослужбовець Нацгвардії неподалік від села Дмитрівка Бердянського району затримав в полі автомобіль «Жигулі», у якому перебували батько із сином. При них була незареєстрована мисливська рушниця. Нацгвардієць зателефонував своєму знайомому Віталію Педану і, коли той приїхав, передав йому затриманих. Поліцейський повідомив чоловікам про одразу три правопорушення: зберігання зброї без дозволу, браконьєрство та їзда по озимині. Після цього Віталій Педан запропонував їм вирішити це питання за 12 тисяч гривень. Водій «Жигулів» на це погодився, однак поскаржився на нього працівникам СБУ, які через кілька днів, під час передачі частини хабара у розмірі 7 тисяч гривень, Педана затримали. При цьому, у кишені його куртки виявилися 8 бойових набоїв, тож він був звинувачений за двома статтями: одержання неправомірної вигоди та незаконне поводження зі зброєю. Перебуваючи на волі, Педан оскаржив свій вирок до Запорізького апеляційного суду, а потім почалось повномасштабне російське вторгнення, яке він спробував використати на свою користь. Але це вийшло невдало.

документ

Наразі Педану за добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 25 квітня поточного року йому було заочно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Брат Віталія – Олексій Педан – також перейшов на бік країни-агресора. Нещодавно він подав свою заявку кандидата до так званого «бердянского окружного совета депутатов первого созыва».




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок