СБУ оголосила підозру колаборанту з бердянського УЖКГ Володимиру Шелягу

По матеріалам ЛокаторМедіа
28.03.2023 · 15:43 · переглядів - 4485

Співробітники Управління Служби безпеки України в Запорізькій області зібрали достатньо доказів для оголошення підозри у колабораційній діяльності бердянцю Володимиру Шелягу

СБУ оголосила підозру колаборанту з бердянського УЖКГ Володимиру Шелягу

Встановлено, що у липні 2022 року він добровільно прийняв пропозиції представників окупаційної влади зайняти фейкову посаду «начальник отдела ЖКХ военно-гражданской администрации Бердянска и Бердянского района».

На час окупації Бердянська, скандально відомий Шеляг займав посаду начальника відділу благоустрою та утримання міста управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міськради. Проте через власні амбіції та схильність до ідей «руzzького миру» перейшов на бік ворога.

Наразі колаборант займається організацією роботи підлеглого йому персоналу, пошуком та підбіром працівників до відділу, в тому числі і колишніх. Крім цього Шеляг курує роботу створеного окупаційною владою так званого «коммунального предприятия «Дорремстрой», створеного на базі місцевого приватного асфальтного заводу. В своєму липневому інтерв’ю проросійському медіаресурсу він розповідав, що 35 працівників цього підприємства отримують зарплату в рублях і як воно готується до утримання доріг в зимовий період.

Також слідство встановило, що Шеляг здійснював розподіл надісланих із Запоріжжя запасних частин між «комунальними підприємствами», створеними окупаційною адміністрацією.

З відкритих джерел відомо, що до злочинної діяльності Шеляг долучив і свого сина Данила – в рашистській ВГА він працює у відділі «предпринимательства и лицензирования» на посаді спеціаліста ІІІ категорії.

Кримінальне провадження відносно Шеляга за частиною 5 статті 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) було відкрито 20 березня, а вже через три дні йому оголосили підозру. Бердянська громада сподівається, що правоохоронці не втратять темп, якнайшвидше передадуть справу до суду і Шеляг отримає найсуворіше покарання. Раніше засудженому Володимиру Шелягу загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Жоден зрадник не має уникнути відповідальності!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок