СБУ повідомила про підозру колаборанту, який погодився зайняти одну з керівних посад в окупаційній «мерії м. Бердянськ»

По матеріалам СБУ
04.08.2022 · 15:54 · переглядів - 3885

СБ України встановила, що місцевий мешканець. в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. Його призначили на посаду «заступника мера Бердянська по інфраструктурі, житлово-комунальному господарству і паливно-енергетичному комплексу». Користь агресорам він принесе навряд чи, але «спалився» вже по повній.


До свого призначення чоловік працював на цій посаді, але це було років 25 тому. У 74 роки йому знов закортіло попрацювати, але вже на окупантів.

Окупаційна влада вкрай відчуває кадровий голод, якщо наважилась призначити на «відповідальну» посаду «комунального ветерана».

За розпорядженням окупаційної влади на колаборанта покладено обов’язки з організації та контролю за діяльністю комунальних підприємств міста. Аби довести відданість своїм господарям він почав схиляти керівників комунальних підприємств міста до співпраці з окупаційною адміністрацією.

Наразі він бурхливо імітує діяльність з налагодження роботи інфраструктури, житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу у Бердянську.

Але й це поборемо, сивина не пом’якшить йому покарання за зраду українському народові.

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборанту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

За злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Викриття зрадника здійснювалось за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок