СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі двом жителям Бердянського району

По матеріалам Суспільного
27.03.2023 · 20:28 · переглядів - 4540

Двом жителям тимчасово окупованої Чернігівки Бердянського району Запорізької області, які добровільно пішли на співпрацю з росіянами, повідомили про підозру в колабораційній діяльності

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі двом жителям Бердянського району
Підозрювані в колабораціонізмі. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Про це сьогодні, 27 березня, поінформували в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф підозрювані погодилися працювати заступниками голови окупаційної «Чернігівської військово–цивільної адміністрації Бердянського району». Усім, хто не погоджувався з діяльністю «нової влади», погрожували переслідуваннями та «підвалом». Також провели інвентаризацію об’єктів нерухомості для перереєстрації на баланс окупаційної влади:

"Окремо провели перевірку нерухомості жителів Чернігівської селищної територіальної громади, які виїхали на підконтрольну територію України. Усе майно, власники яких не з’явились, підлягало «націоналізації".

В підконтрольних закладах освіти підозрювані шукали персонал для подальшої інтеграції навчального процесу за стандартами освіти рф, організовували в Чернігівській територіальній громаді агітаційні заходи, де переконували, що «рф не є ворогом» та закликали до підтримки окупаційної влади та російських військ.

Чоловікові та жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності ( ч 5 ст. 111-1 КК України). У разі доведення їхньої провини їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок