Сімейний лікар, яка практикувалась в Бердянську, рік працюватиме на антарктичній станції "Академік Вернадський"

Бердянськ 24
10.06.2024 · 10:54 · переглядів - 1168

Іванна Котурбаш – медик Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги впродовж року працюватиме в Антарктиці на українській станції «Академік Вернадський». З Бердянськом лікаря пов`язує практика в Бердянській громаді в 2021-му році

Сімейний лікар, яка практикувалась в Бердянську, рік працюватиме на антарктичній станції "Академік Вернадський"
Фото Іванни Котурбаш

Розлогий матеріал про Іванну Котурбаш, її досвід роботи, відбір та, власне, роботу в Антарктиці випустили журналісти черкаського видання «18000». В лютому медик отримала підтвердження про відбір до складу експедиції і вже в березні Іванна розпочала роботу в Антарктиці.

З Бердянськом Іванну пов’язує робота в Азовській школі сімейного лікаря.

В 2021-му я потрапила в Азовську школу сімейного лікаря, яка була тоді ще в неокупованому Бердянську. Це було середовище людей, які говорили про профілактику, вакцинацію, харчування, і я зрозуміла, що хочу бути серед них. Там нас, сімейних лікарів, вчили серцево-легеневої реанімації, як користуватися УЗД-апаратом в діагностиці саме сімейного лікаря. Нам пояснили, що ми можемо працювати абсолютно з усім, тому що сімейний лікар – це лікар сім’ї, - цитує видання спогади Іванни Котурбаш про Бердянську громаду.

Наразі медик перебуває в Антарктиці, де цілодобово працює разом з колегами, виконуючи різні завдання. У вільний від профільної роботи час Іванна долучається до експедицій науковців зі спостереження поведінки мешканців Арктики тваринного світу.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок