Слово "росія" можна писати з малої букви – Нацкомісія зі стандартів мови

По матеріалам ЛІГА.Life
22.09.2023 · 16:00 · переглядів - 374

Написання назв "російська федерація" з малої літери в текстах неофіційного характеру не вважатиметься відхиленням від норм української мови. Про це повідомляє Національна комісія зі стандартів державної мови

Слово "росія" можна писати з малої букви – Нацкомісія зі стандартів мови
Фото: Національна комісія зі стандартів державної мови

Йдеться також про слова "росія", "москва", "московія", "московське царство", "російська імперія", "державна дума рф" тощо.

У комісії додають, що ухвалили рішення на засіданні 15 вересня "зважаючи на героїчну боротьбу українського народу за незалежність Української держави, взявши до уваги звернення в соціальних мережах віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук про написання назви країни-агресора з малої букви".

31 серпня 2023 року очільник Міністерства освіти та науки Оксен Лісовий видав наказ про написання найменування "Російська Федерація" з великих літер. Він наказав виправити цю фразу, якщо в документах вона написана з маленької літери. Лісовий пояснив, що "це вимоги норм проєктування".

За його словами, без такого виправлення Мінʼюст не зареєстрував би наказ МОН, що визначає особливості навчання українських школярів, які нині перебувають за кордоном.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок