Співробітники бердянської поліції затримали автомобіль "Газель" зі спиртом на борту

По матеріалам пресс-службы полиции
15.11.2021 · 16:47 · переглядів - 3678

Поліція продовжує здійснювати на території Запорізької області комплекс спеціальних заходів з протидії незаконному виготовленню, зберіганню і продажу підакцизних товарів.


З початку листопада працівниками Бердянського районного відділу поліції задокументовано більше 10 фактів незаконного збуту та зберігання підакцизної продукції.

Найпоширенішими порушеннями є:

  • торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без марок або з підробленими марками акцизного податку;
  • торгівля підакцизними товарами без відповідної ліцензії;
  • торгівля вказаними групами товарів з рук та у невстановлених місцях.

Так, сьогодні під час несення служби працівниками відділу реагування патрульної поліції Бердянського РВП був зупинений вантажний автомобіль «Газель» під керуванням місцевого чоловіка 2000 року народження. Під час перевірки у багажному відділенні виявлено більше 100 літрів рідини невідомого походження із характерним запахом спирту. Наразі рідину сумнівного походження правоохоронці вилучили. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Крім того, у період з 29 жовтня працівники поліції склали 5 адміністративних матеріалів за ст.156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння». Санкція статті передбачає штраф від 3 400 до 10 2000 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Також поліцейські склали 10 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності». В даному випадку на порушників чекає штраф від 17 000 до 34 000 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок