Стало відомо, хто організував крадіжку українського зерна із окупованого Запоріжжя

По матеріалам zemliak.com
06.03.2023 · 16:07 · переглядів - 5763

Інсайдери оприлюднили імена організаторів злодійських схем

Стало відомо, хто організував крадіжку українського зерна із окупованого Запоріжжя

Уродженець села Єлизаветівка Бердянського району, що на Запоріжжі, Володимир Алєксєєв під час окупації регіону російською армією став організатором викрадення зерна у фермерів.

Разом зі своєю напарницею Наталією Сосновською вони створили «контору», через яку вже нібито офіційно вивозили крадене зерно до тимчасово окупованого Криму.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомила команда OSINT Бджоли.

У березні 2022 року з власної ініціативи Алєксєєв встановив контакт зі співробітниками фсб та з їхньої подачі організував викрадення та вивезення зерна до окупованого Криму.

 - Ця особа залучала робітників місцевих фермерів, які за певну плату, а інколи і за обіцянку подальшого кар’єрного росту, наводили на місця зберігання зерна та аграрної техніки. Алєксєєв також за особистим завданням «чекістів» шукав інформацію щодо позашляховиків фермерів, які в подальшому «націоналізовувались» особами у балаклавах та з автоматами, — ідеться  у повідомленні.

Після успішного викрадення врожаю минулого року та організації на окупованій території Запорізької області Алєксєєв разом із Сосновською організували на території захопленого ТОВ «Аскет Шиппінг» у морському порту м. Бердянськ та у приміщеннях «Азовського кабельного заводу» структурний підрозділ №2 Бердянської філії «Государственного унитарного предприятия «ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ЗЕРНОВОЙ ОПЕРАТОР». Директором якого став той же Володимир Алєксєєв.

 - Так, Алексєєв В.С. та ветеринарка Сосновська Н.М. продовжили свою злочинну діяльність з викрадення українського зерна, але вже не як звичайні рейдери, а як офіційно зареєстровані колаборанти-підприємці, які скуповують за безцінь продукцію фермерів та реалізовують її через новостворену окупаційну організацію, — додали експерти.

Також повідомляється, Володимир, заручившись підтримкою «чекістів», налагодив безперешкодний канал отримання «пропусків» для вивезення до Криму бердянських зерновозів, які віджав не без підтримки осіб в балаклавах.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок