Субсидії. 200 000 домогосподарств не пройшли автоматичну верифікацію

По матеріалам ЛІГА.Фінанси
29.09.2021 · 11:37 · переглядів - 2065

В Україні 200 000 домогосподарств не пройшли автоматичну верифікацію через невідповідність критеріям, які дають право на отримання субсидії

Субсидії. 200 000 домогосподарств не пройшли автоматичну верифікацію

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна на пресконференції, передає Укрінформ.

 - 200000, які були непідтвердженими, не пройшли верифікацію. Після опалювального сезону у нас було 3 млн домогосподарств, 2,5 були передані на автоматичну верифікацію до Мінфіну і ще 400 000-500 000 мали все одно прийти і підтвердити, де їх місце проживання по факту реєстрації, – розповіла Лазебна.

Міністерка уточнила, що ці 200 000 домогосподарств не пройшли верифікацію саме через невідповідність критеріям, які дають право на отримання субсидії.

 - Але знову ж таки, це була автоматична верифікація. Тобто органи соцзахисту передали (дані - ред.) у Мінфін, це була звірка. ...Ми, до речі, постійно проводили селектори з органами соціального захисту: будь ласка, у вас було стільки-то субсидіантів у регіоні, а стало менше, і ми постійно спонукали органи соціального захисту перевірити додатково. І до людей завжди зверталися: будь ласка, зверніться, покажіть свої документи, якщо все добре, то подавайтеся на субсидію. Тобто ми тут за людей. І не (всі - ред.) пройшли верифікацію, бо бувають різні ситуації, наприклад, щось не так було написано, - зауважила Марина Лазебна.

Субсидія призначається відповідно до єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання послуг.

23 вересня Верховна Рада схвалила зміни до держбюджету-2021, які передбачають збільшення витрат на 38,75 млрд грн, 12 млрд грн з яких планується спрямувати на субсидії.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок