Суддя з Бердянська Лариса Богомолова затримана українськими спецпризначенцями за статтею про державну зраду

По матеріалам СБУ
27.04.2023 · 17:10 · переглядів - 2889

СБУ викрила голову Полтавського райсуду, яка працювала на фсб і «зливала» дані про захисників Маріуполя

Суддя з Бердянська Лариса Богомолова затримана українськими спецпризначенцями за статтею про державну зраду

Згідно з повідомленням Служби безпеки, в Україні викрили російську агентку, яка є очільницею Полтавського районного суду. Вона була завербована ФСБ для здійснення розвідувально-підривної діяльності проти України. Згідно з даними, жінка згодилась на співпрацю з російською спецслужбою під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Після захоплення Бердянська жінка залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області, де вона зустріла представника ФСБ і почала співпрацювати з ним.

Жінка передала інформацію про переміщення трьох бійців спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша, за її наводкою окупанти намагалися виявити місцезнаходження українських військових. Крім того, вона закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними, здавала людей до російських каральних органів.

Жінка пізніше виїхала на підконтрольну Україні територію, де влаштувалась до Полтавського районного суду. Співробітники СБУ викрили зловмисницю і задокументували її злочинні дії.

Наразі питання відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу ˗ тримання під вартою вирішуються на підставі зібраних доказів. Слідчі дії продовжуються для встановлення всіх обставин злочину. Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок