У Бердянську 60-річний чоловік потрапив на гачок шахраїв - поліція розшукує зловмисників

По матеріалам відділу комунікації поліції Запорізької областi
18.10.2021 · 12:46 · переглядів - 4389

Заявник перерахував майже дев’ять тисяч доларів на вказані банківські рахунки за покупку легкового авто. Отримавши гроші, «продавець» припинив усіляке спілкування з замовником


15 жовтня до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся місцевий мешканець 1961 року народження, із заявою про те, що на одному з Інтернет сайтів він знайшов оголошення про продаж автомобіля «Кіа». Зв’язавшись з продавцем по номеру мобільного телефона, вказаному в оголошенні, покупець домовився про придбання транспортного засобу.

Після цього бердянець за допомогою мобільного додатку перерахував гроші на три різні рахунки, вказані продавцем авто. Отримавши гроші, покупець більше не виходив за зв'язок. Загалом чоловік втратив близько дев’яти тисяч доларів США.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час співробітники Бердянського районного відділу поліції проводять оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення особи, причетної до скоєння злочину.

Працівники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням: «Проінформуйте своїх родичів та знайомих про розповсюджені види шахрайських схем. Головним правилом, яким повинен користуватись кожний – це обережність. Переконайте своїх рідних не діяти необдумано та під тиском емоцій, ні в якому разі не віддавайте незнайомцям свої заощадження! Пильність, обережність та дотримання простих правил - ваш внесок у власну безпеку та ваших рідних. Не давайте шахраям можливості обдурити вас і заволодіти вашим майном чи грошима.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок