Продаж «липових» ПЛР-тестів із негативним результатом на COVID-19: дві співробітниці Бердянського турагентства отримали підозри

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
15.12.2021 · 11:18 · переглядів - 2556

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканкам м. Бердянська у збуті фальсифікованих документів про негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).


За даними слідства, дві працівниці одного турагенств м. Бердянська продали майбутньому туристу два підроблених ПЛР-теста із негативним результатом на COVID-19. Вартість однієї «послуги» складала 700 грн.  До того, один із сертифікатів датувався майбутнім числом. Звісно, за таких обставин клієнт турфірми до медичних установ не зверталась та фактично дослідження на відсутність хвороби не проходив.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що за збут підроблених COVID-сертифікатів законодавством передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Керівник прокуратури                                                                             
К. Яйлов




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок