У держзраді підозрюється колишня інспекторка ювенальної превенції з окупованого Бердянського району

По матеріалам Офіс генерального прокурора
03.04.2023 · 18:08 · переглядів - 2314

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури колишній співробітниці правоохоронного органу повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

У держзраді підозрюється колишня інспекторка ювенальної превенції з окупованого Бердянського району

За даними слідства, наприкінці квітня 2022 року інспектор ювенальної превенції Бердянського районного відділу поліції залишилась на тимчасово окупованій території Запорізької області. Жінка не дотрималась складеної присяги на вірність Україні та перейшла на бік ворога.

Підозрювана добровільно вступила до лав так званого «Приморского отделения полиции УВД по городу Бердянск и Бердянскому району».

Працюючи на ворога, вона беззаперечно виконувала злочинні накази та розпорядження окупаційної адміністрації. Спільно з російськими військовими брала участь у рейдах з вилучення на користь окупаційної влади майна у місцевих жителів. Також забезпечувала ворога інформацією про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих громадян.

Наразі підозрювану звільнено з органів Нацполіції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок