У прикордонних районах України введено додаткові режимні обмеження

По матеріалам ЛІГА.Новини
23.02.2022 · 15:46 · переглядів - 10984

В Україні вводяться додаткові обмеження в районах, що межують із Росією, Білоруссю, окупованими територіями та прилеглими до морського узбережжя


Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Такі заходи введено для посилення контролю кордону, запобігання дестабілізації ситуації та інших порушень.

Передбачаються обмеження на:

  • перебування у прикордонних районах у нічний час;
  • вихід будь-яких плавзасобів з пунктів базування;
  • рух транспорту (крім військового, силових структур, агротехніки) дорогами, які відсутні в реєстрі та ведуть до кордону, а також не забезпечують пересування у встановлені пункти пропуску через держкордон.

Також режимні заходи стосуються перебування іноземців у прикордонній смузі, використання радіостанцій, польотів легкомоторних та безпілотних літальних апаратів, відео-, кіно-, фотознімання особового складу, об'єктів, будівель, транспорту та інших об'єктів ДПСУ та пересування берегом або льодом прикордонних водойм.

У ДПСУ наголосили, що додаткові режимні обмеження можуть відрізнятися у різних районах та областях.

У коментарі LIGA.net речник ДПСУ Андрій Демченко уточнив, що, зокрема, в Донецькій області з 22 до 27 лютого обмежено вихід у море у зв'язку із ситуацією. Також у Сумській області заборонено перебувати на ділянках ближче 500 метрів від кордону громадянам, які не проживають на цих територіях.

Він зазначив, що зараз обмеження у прикордонних районах посилилися, але подібні заходи діяли й до цього та змінювалися залежно від ситуації.

Тэги: дпсу


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок