У водійських правах з'являться нові позначки і коди. Що вони означають

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
27.09.2021 · 14:02 · переглядів - 2844

Міністерство внутрішніх справ анонсувало нововведення при видачі водійських посвідчень і допуск громадян до керування транспортним засобом

У водійських правах з'являться нові позначки і коди. Що вони означають

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зміни не торкнуться тих водіїв, яким водійські посвідчення були видані раніше, уточнюють в МВС.

Зокрема, в посвідченнях водія з'явиться відмітка про здачу практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач у вигляді коду "78" в графі 12 свідоцтва. При наявності такої позначки водії зможуть керувати авто тільки з автоматичною коробкою передач, а за відсутності відмітки – з будь-яким.

На посвідченні водія інформація про обмеження в управлінні транспортним засобом буде відображатися у вигляді кодів, як в країнах ЄС, а не піктограм, як раніше.

Зокрема, будуть відображатися у вигляді кодів: медичні причини обмежень (окуляри, слухові апарати і т.д.), пристосування транспортного засобу (модифікована трансмісія, пристосована педаль зчеплення, і т.д.), керування транспортним засобом тільки в денні години, тільки без пасажирів, в межах міста/регіону і т.д.

Термін дії результату успішної здачі теоретичного іспиту збільшили від тих місяців до двох років, але не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення курсів з підготовки водіїв.

Водіям більше не потрібно надавати документи, що підтверджують навички управління при відкритті нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, РЄ, С1Е, DE, D1E).

Також оптимізований процес прийняття іспитів: у разі одночасного відкриття двох категорій іспити складаються за вищою з них (крім категорій B1, B, BE). Зокрема, при відкритті категорій С і С1 теоретичний і практичний іспити складаються тільки по категорії С.

При поверненні посвідчення водія після позбавлення права керування, при наявності в ньому кількох відкритих категорій, теоретичний і практичний іспити також складаються з вищої категорії.

Всі нововведення почнуть діяти після оприлюднення постанови Кабінету Міністрів №1007 від 22 вересня 2021 року, крім змін, що стосуються вказівки позначки про автоматичній коробці передач в посвідченні водія, яке буде реалізовано протягом трьох місяців.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок