Україна братиме приклад з Арлінгтонського кладовища під час створення меморіалу в Києві

По матеріалам ЛІГА.Life
24.04.2023 · 12:34 · переглядів - 420

Україна планує взяти за зразок Арлінгтонський військовий цвинтар — один із найбільших та найвідоміших у США — під час створення власного меморіалу та військового кладовища у Києві

Україна братиме приклад з Арлінгтонського кладовища під час створення меморіалу в Києві

Про це заявила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна у коментарі CNN.

"Це буде меморіал не тільки людям, які будуть там поховані з боїв російсько-української війни, героям, але це буде меморіал усім захисникам нашої країни, коли Україна боролася за незалежність в різні історичні періоди", — сказала міністерка.

Створення військового кладовища в Україні є лише однією з ініціатив для вшанування та підтримки ветеранів. Лапутіна розповіла, що на момент закінчення війни очікується близько чотирьох мільйонів ветеранів і членів їхніх сімей. Близько 80% із півмільйона ветеранів, які були зареєстровані у міністерстві, знову повернулися на поле бою.

Міністерка приїхала до Вашингтона, щоб обговорити передовий досвід і закликати уряд США виділити конкретні кошти на підтримку зусиль її відомства. Сполучені Штати надали Україні мільярди доларів прямої бюджетної підтримки, але не виділяли коштів спеціально на справи ветеранів, сказала Лапутіна.

20 квітня мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада відвела землю і, фактично, розпочала процедуру створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні, загальна площа якого сягне майже 100 гектарів.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок