Україна внаслідок повномасштабної війни рф втратила близько 80% вітрогенерації

По матеріалам Еспресо
20.09.2023 · 14:17 · переглядів - 297

Міністр енергетики України Галущенко повідомив, що через російське повномасштабне вторгнення Україна втратила близько 80% вітряної генерації

Україна внаслідок повномасштабної війни рф втратила близько 80% вітрогенерації

Про це Галущенко розповів в ефірі Українського радіо, передає Урядовий портал. 

"Більшість вітрових станцій розташовані на півдні країни, де є для цього відповідні кліматичні умови – передусім необхідна швидкість вітру. На жаль, сьогодні ця частина території тимчасово окупована, і практично вся вітрова генерація відповідно втрачена", - пояснив міністр. 

Попри це, він поінформував, що у Миколаївській області цьогоріч запустили вітряну станцію, яка додала у систему 114 МВт. 

За словами Галущенка, шельфи Чорного та Азовського морів мають найбільший потенціал розвитку вітрогенерації, але під час війни можливості їх освоювати немає. Водночас міжнародні компанії зацікавлені в інвестиціях у розвиток вітрової генерації в Україні.

"Але ми вже маємо величезну кількість зацікавлених компаній зі всього світу, які прийдуть саме у вітрову генерацію України після нашої перемоги. Ми підтримуємо постійні комунікації з нашими партнерами, які із задоволенням готові приходити в Україну, у вітрову генерацію, потенціал якої ми оцінюємо близько в 140 ГВт електроенергії",  - підсумував Галущенко. 



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок