В Бердянську вшанували жертв політичних репресій

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.05.2021 · 14:00 · переглядів - 3053

Щорічно в третю неділю травня в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. Патріоти міста, традиційно, біля пам’ятного знаку жертвам політ репресій вшанували земляків, загиблих від радянської репресивної машини.

В Бердянську вшанували жертв політичних репресій

Політика тотального винищення «інакомислія» Радянського Союзу в різні етапи існування тоталітарної держави призвела до фізичного знищення цілих соціальних верств населення – від селянства до інтелігенції. В Україні ці процеси супроводжувались спробами викорінення національної самоідентифікації шляхом фізичного вбивства носіїв української мови та культури, ліквідації всіх, хто демонстрував спротив чи теоретично міг виступити проти існуючого режиму.

В Бердянську пам’ятний знак жертвам політичних репресій встановлювали декілька разів. Вперше в 2013-му році, потім в 2016-му. Місце для його встановлення – на перехресті проспекту Праці та вул. Земської було обрано не випадково. Неподалік розташовувалась Бердянське відділення НКВС.

Священник Православної церкви України о. Святослав провів молебень за всіма загиблими внаслідок репресій. Патріоти міста, покладанням квітів до пам’ятного знаку вшанували пам'ять закатованих земляків.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок