В Бердянську «заморозили» тарифи на тепло на минулорічному рівні. Принаймні поки що

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.10.2021 · 08:40 · переглядів - 4661

З початку опалювального сезону нарахування за тепло проводитимуться на рівні минулого року. Бердянськ розраховує отримати компенсацію, яку пообіцяв Президент Зеленський містам для стримання росту тарифів.


На засіданні виконавчого комітету міська влада затвердила нові підвищені тарифи тепломережі, однак прописала пункт, згідно якого нарахування мешканцям відбуватимуться за вартістю попереднього опалювального сезону. В такий спосіб влада Бердянська виконала Меморандум, який підписали представники Асоціації міст України з Володимиром Зеленським.

Нові цифри на теплову енергію затверджені на наступному рівні:

  • Для населення – 2338 грн за Гкал;
  • Для бюджетних організацій – 3915 грн за Гкал;
  • Для релігійних організацій – 3953 грн за Гкал;
  • Для інших споживачів – 4030 грн за Гкал

Міський голова Валерій Баранов і його заступник Юрій Муха в черговий наголосили, що Бердянськ, за умовами Меморандуму, за опалювальний період має отримати компенсації від держави близько 65 млн гривень, до кінця поточного року влада міста розраховує отримати до 20 мільйонів гривень. Якщо ж коштів з державного бюджету місто не отримає, виконком збереться ще раз, щоб застосувати нові тарифи тепломережі. Нагадаємо, з початку опалювального сезону бердянці сплачуватимуть за тепло на минулорічному рівні – 1821 грн за Гкал.

На засіданні виконавчого комітету секретар міської ради Олександр Свідло піддав сумніву коректність розрахунків, порівнявши підходи до нарахувань основних складових тарифу на тепло бердянської тепломережі в порівнянні з іншими містами області. Можливо було б більш ефективним, якби другий за політичною вагою впливу посадовець міста, який представляє депутатську більшість в місцевій раді, не обмежувався лише запитаннями, а дієвими заходами, користуючись владними повноваженнями, на етапі перевірок і обговорення нового тарифу вносив корективи та зауваження.

Громадський активіст Володимир Звягільський наголосив, що затвердження тарифу без громадського обговорення є грубим порушенням процедури, тому він має намір оскаржити рішення виконавчого комітету в суді. Також активіст навів цілий ряд аргументів, щодо складових тарифу, які суттєво вливають на кінцеву вартість послуги.

В підсумку новий тариф затвердили, однак застосовувати його, поки що, не будуть. Якщо державна влада не виконуватиме Меморандум, виконком збереться знову для запровадження нових тарифів тепломережі.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок