В Бердянську жінка на вимогу «телефонного шахрая» переказала на його рахунки свої заощадження – поліцейські проводять розслідування

По матеріалам пресс-службы полиции
21.04.2021 · 14:17 · переглядів - 5641

Правоохоронці наголошують, якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу,  звертайтеся до найближчого відділу поліції або за телефоном «102». Своєчасні звернення до поліції значно прискорюють реагування на вчинені злочини, а також їх розкриття та затримання правопорушників.


20 квітня о 19:40 до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась 49-річна місцева мешканка, яка повідомила, що стала жертвою «мобільних шахраїв», які шляхом обману заволоділи її заощадженнями.

Слідчо-оперативною групою районного відділу поліції  встановлено, що 20 квітня о 17:30 на мобільний телефон заявниці зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що з її кредитної картки  була спроба зняття грошових коштів. Для  їх збереження потрібно перевести гроші через IBox на вказані ним рахунки. Жінка одразу перерахувала на вказані  «представником банку» рахунку свої заощадження – грошові кошти в сумі 25 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться невідкладні оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Як зазначають правоохоронці, телефонне шахрайство – на сьогодні це розповсюджений вид шахрайства, коли шахрай телефонує і переконує жертву повідомити особисту, фінансову чи конференційну інформацію або переказати гроші.

Пам’ятайте, шахраї  можуть назватися будь-ким: працівником банку, Пенсійного фонду, Фіскальної служби, працівником поліції чи комунальних служб, представником мобільного оператора, покупцем товару тощо.

Працівники поліції радять припинити розмову, якщо у Вас запитують термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та  мобільних операторів; обіцяють легкі гроші (несподіваний виграш); керують в телефонній розмові вашими діями ( направляють до терміналу чи банкомату); просять сфотографувати та переслати/надати фото  платіжної картки; лякають що ваша картка заблокована, а злочинці зламали рахунок; просять перейти за посиланням та зазначити всі персональні дані та реквізити платіжної картки.

Правоохоронці радять не довіряти інформації, яку ви отримали від незнайомців через мобільний телефон. Необхідно уважно ставитися до підозрілих пропозицій та уточнювати отриману інформацію. Будьте пильними, не вагайтеся звертатися за консультацією чи порадою до цілодобової інформаційно-сервісної служби мобільних операторів, на офіційний номер телефонного банку, зазначений на картці, а також до інших установ та організацій, де можна перевірити отриману інформацію.

Шановні громадяни, будьте обачними, пам’ятайте, якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу,  звертайтеся до найближчого відділу поліції або за телефоном «102». Своєчасне звернення до поліції значно прискорюють реагування на вчинені злочини, а також їх розкриття та затримання правопорушників.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок