В Україні побудували державну багатоканальну телемережу MX-7

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
05.05.2023 · 18:22 · переглядів - 133

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення завершив будівництво загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7, яка буде покривати мовленням понад 90% території України, зокрема й окупованої.

В Україні побудували державну багатоканальну телемережу MX-7

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Створення державного мультиплекса МХ-7 в метровому діапазоні передбачене рішенням Ради національної безпеки і оборони від 2021 року для боротьби з монополією Зеонбуду. Його вартість оцінювалася у 490 млн грн.


Мультиплекс — набір телевізійних і радіомовних каналів, що передаються по одному цифровому каналу


Теперішні мультиплекси МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 транслюються в дециметровому діапазоні і контролюються приватним оператором Зеонбуд. На період воєнного стану за іншим рішенням РНБО його підпорядкували Концерну РРТ.

Для запуску нового мультиплексу Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має оголосити та провести конкурс на мовлення.

"Скоро безперебійне українське мовлення буде доступне навіть у найвіддаленіших куточках України, забезпечивши громадян правдивою інформацією", – заявив з цього приводу міністр Олександр Ткаченко.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь сказав, що запуск нового мультиплексу має стати важливим кроком у протистоянні російській пропаганді.

"Ми виконали поставлені перед нами завдання та зробили все можливе, щоб забезпечити сигналом наших громадян, позбавлених змоги дивитися українське телебачення", – сказав він.


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок