Євгена Балицького судитимуть за посягання на територіальну цілісність України та колабораціонізм

По матеріалам Запорізької обласної прокуратури
01.03.2023 · 17:06 · переглядів - 1146

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до рф

Євгена Балицького судитимуть за посягання на територіальну цілісність України та колабораціонізм
Псевдогубернатор Запорізької області Євген Балицький

Йому інкримінують колабораційну діяльність, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинену за попередньою змовою групою осіб  (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства,  після повномасштабного вторгнення рф на Україну екснардеп Євген Балицький з власної ініціативи почав співпрацю з ворогом. Спочатку за пропозицією окупантів він очолив так звану «військово-цивільну адміністрацію Запорізької області». 

Із серпня 2022 року псевдогубернатор із метою зміни меж території та державного кордону України розпочав активну підготовку незаконного референдуму про вихід Запорізької області зі складу України та її входження до складу рф, про що підписав низку незаконних документів. 

Після оприлюднення у своєму телеграм-каналі фейкового волевиявлення Балицький звернувся до президента країни-агресора з пропозицією про прийняття Запорізької області до складу російської федерації як нового суб'єкта.

30 вересня 2022 року на «урочистому» заході у кремлі він підписав незаконний договір про «приєднання» території Запорізької області до росії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок