Визначені проєкти-переможці бюджету участі, які будуть реалізовані у 2022 році

По матеріалам пресс-службы исполкома
30.08.2021 · 16:53 · переглядів - 3742

Сьогодні на засіданні робочої комісії з питань реалізації бюджету участі Бердянської територіальної громади були підбиті підсумки та визначені проєкти-переможці.

Визначені проєкти-переможці бюджету участі, які будуть реалізовані у 2022 році

“На щастя у цьому році мешканці були більш активні. У півтори рази більше людей взяли участь у голосуванні — 4590 осіб (3075 у 2020 році). За малі проєкти віддано 3339 голосів, за великі — 5239”, - розповів голова комісії, заступник міського голови Юрій Муха.

Усі подані голоси мешканців шляхом реєстрації через е-mail спеціалісти управління економіки перевірили на відповідність вимогам Положення про бюджет участі. Як відзначила начальник управління економіки Юлія Орлова, у цьому році, на жаль, було дуже багато порушень. Найпоширеніше — голосуючі не завантажували скан сторінки паспорту з пропискою, що є обов’язковою умовою за Положенням. Завантажували тільки першу сторінку з фото, а це є порушенням, оскільки немає можливості визначити чи є громадянин мешканцем нашої територіальної громади. Були випадки голосування осіб, які не є мешканцями нашої громади, та яким ще не виповнилося 16 років. Також було зафіксовано, що по деяких проєктах з одного IP-адресу з інтервалом в 1-2 хвилини реєструвалися голоси без підтвердження сканом сторінок паспорту. Тож таким чином від загальної кількості голосів за кожний проєкт було віднято голоси із порушенням.

Враховуючи те, що на малі проєкти виділяється 500 тис грн, переможцями визначено проєкти:

  • №11 “Модернізація пришкільної території ЗЗСО №3”;
  • №30 “Велопарковка для молоді”;
  • №26 “Клас на подвір’ї”;
  • №19 “Проєкційний пішохідний перехід”.

Серед великих проєктів переможцями стали:

  • №13 “Завершення реконструкції шкільного подвір’я ЗЗСО №3”;
  • №29 “Сучасний дитячий майданчик Європейського типу”.

Залишок коштів по великих проєктах склав 304 тис 720 грн. Оскільки бюджети наступних за кількістю голосів великих проєктів перевищують дану суму, члени комісії прийняли рішення спрямувати дані кошти на реалізацію ще трьох малих проєктів. Це:

  • №15 “Придбання методичного матеріалу для корекційної роботи з дітьми з інвалідністю”;
  • №18 “Облаштування скверу “Жертвам Голодомору” на мікрорайоні “Скловолокно”;
  • №43 “Об’єднання рекреаційної зони “Калина” з арт-об’єктом “Я люблю Скловолокно” з відеоспостереженням”.

“Вважаю, що це правильно, що так усі кошти до копійки витрачаємо. Не потрібних проєктів тут немає, ми бачимо кількість голосів, - відзначив депутат міської ради Віктор Цуканов. - Шановні мешканці міста, працюйте зі своїми депутатами, ще є 3-4 місяці формування бюджету, давайте разом проєкти, які не перемогли, ініціювати. Тому що ви самі визначили це для нас пріоритетом”.

Начальник управління економіки Юлія Орлова додала, що кожен рік усі проєкти, які не стали переможцями, списком передаються до розпорядників коштів, щоб їх було враховано при формуванні бюджету міста наступного року.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок