Штаби в Запоріжжі, Дніпрі та Києві. Як видають гуманітарну допомогу для ВПО з інших міст Запорізької області?

Бердянськ 24
08.03.2024 · 12:07 · переглядів - 3104

Цього тижня "Бердянськ 24" опублікував звернення підписниці нашого медіа до очільниці Бердянської МВА Вікторії Галіціної з приводу неможливості отримання "гуманітарки" деінде крім Запоріжжя. Також редакція оприлюднила відповідь пані Галіціної

Штаби в Запоріжжі, Дніпрі та Києві. Як видають гуманітарну допомогу для ВПО з інших міст Запорізької області?

З повною версією звернення та реакції очільниці міста можете ознайомитись за посиланням.

Але питання залишилося відкритим, і наші журналісти вирішили дізнатися: на яких умовах видають гуманітарну допомогу ВПО з інших окупованих громад Запорізької області.

Вікторія Галіцина наголосила, що порівняння з Маріуполем чи Мелітополем недоречно. Тож ми поспілкувалися з представниками влади кількох міст.

 

ЕНЕРГОДАР

Мер тимчасово окупованого Енергодара Дмитро Орлов повідомив "Бердянськ 24", що гуманітарні штаби діють у Запоріжжі, Дніпрі та Києві, де переселенці з громади можуть щомісяця отримати гуманітарну допомогу. Крім того, ВПО, які живуть в інших містах України, мають таку можливість раз на рік.

Набори продуктів і гігієни для енергодарців закуповують за кошти міського бюджету.

 

ТОКМАК

Як нам повідомив начальник Токмацької МВА Олександр Чуб, штаби та хаби гуманітарної допомоги для впо з громади діють в Запоріжжі, Дніпрі та Києві.

"Інколи є деякі громадські організації, спонсори, які дають нам (допомогу - ред.) під категорії. Але раз на місяць ми стараємося (видати - ред.) всім ВПО. Ми даємо один пакунок чи одну коробку, чи одну одиницю на родину", - розповів очільник МВА.

Також він додав, що в Запоріжжі допомога видається раз на місяць, а в інших містах трохи рідше через логістику. За запитом, ВПО з Токмацької громади в інших містах можуть отримати гуманітарну допомогу поштою.

Її переважна більшість закуповується за кошти донорів.

 

МЕЛІТОПОЛЬ

Щодо гуманітарної підтримки переселенців з Мелітополя та району ми звернулися до депутата Запорізької облради, мелітопольця Павла Тімофєєва. За його словами, відкритий простір "Саме тут" діє в Запоріжжі, Дніпрі, Києві та Львові. Можливості отримати допомогу в інших містах, зокрема поштою, немає.

За словами підписників "Бердянськ 24", отримати гуманітарну допомогу в запорізькому штабі "Саме тут" могли не лише мелітопольці, а й бердянці.

"Ми були, м'яко кажучи, здивовані. Не знаю як зараз, але в 2022 році Мелітополь допомагав і своїм, і бердянцям! Нам пощастило отримати їх гуманітарку в Запоріжжі, коли виїхали з окупації. Ми на родину отримали пару коробок продуктів і засобів гігієни доволі високої якості. Лише вершкового масла два здоровенні шматки", - згадав переселенець з Бердянська.

Вся допомога переселенцям Мелітопольського району надається виключно міжнародними донорами.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок